Wednesday, November 5, 2008

Blogu' de intrebari matinale

Un lucru am invatat cu singuranta din relatiile mele recent incheiate: nu poti sa inveti ceva general valabil in ce priveste relatiile. Ce vreau sa spun in spatele acestei maxime care mi-a venit acum 10 minute, cand m-am trezit? Nu poti sa generalizezi, oamenii sunt altii, tu esti altfel, contextul e altul. Nu poti sa pornesti de la idei predefinite si treci de la ceva la altceva, incerci sa gasesti un echilibru intre seturi de reguli diferite. Asa ca incerc sa nu am prejudecati si sa gandesc pozitiv, in speranta ca optimismul asta nebun o sa ma ajute sa merg mai departe si sa continui ceva frumos, chiar daca uneori imi dau seama ca am ignorat niste adevaruri evidente. Iar alteori incerc sa ma adaptez pana ma pierd si apoi pun un punct dureros si drastic. Pastrez amintirile frumoase, iar cu mici exceptii de mult trecute, nu regret nimic.
Mi-as dori un tip fara un trecut intunecat, fara relatii pe care le-ar fi vrut continuate, fara regrete mari si fara dureri continue in suflet. As vrea sa nu mai citesc in ochii lui suferinta ca eu nu sunt ea sau ca ce a fost nu va mai fi. Dar ma intreb: cine e om fara un trecut? Iar daca nu te-a durut nimic pana acum, poti simti ceva de aici incolo? Nici nu vreau pe cineva care nu poate simti. Mai bine incerc sa alin dureri pe care nu le-am facut eu decat sa ma chinui la ajung la o stanca.

2 suflete s-au deschis.:

AH said...

In principiu, trecutul si viitorul nu exista, ci doar prezentul. Chiar clipa asta in care tu citesti ce am scris eu intr-o secunda care a murit cand s-a nascut urmatoarea.
“Yesterday is history... tomorrow is a mystery... Today is a gift, that’s why its called a Present!” :)

Crema de zahar ars? :D

Anonymous said...

sa stii ca ti-ai pus niste intrebari foarte bune si mi-ai dat si mie de gandit. mi-am pus si eu problema asta cu trecutul intunecat si ma intrebam cati baieti la varsta asta nu au fost deja o data indragostiti... si e deja un risc mare sa intri acolo, sunt mari sanse sa nu fi trecut peste ceva. dar unii merita incercarea, zic.